Державна фінансова підтримка розвитку малих підприємств - Подплєтній, В. В.; Podpletniy, V. (КНТУ, 2015)
У статті розкриваються теоретичні засади державної фінансової підтримки розвитку малих підприємств. Досліджено теоретичні засади розвитку малих підприємств в економіці України. Сформульовано власне визначення сутності державної фінансової підтримки малих підприємств. Обґрунтовано, що на рівні держави необхідні зміни, які забезпечать умови для розвитку малих підприємств як гарантію позитивних зрушень в національній економіці. Встановлено, що державна фінансова підтримка повинна базуватися на відповідній методологічній базі до якої належать: принципи, методи і механізми державної фінансової підтримки. Розкрито інтереси держави та малих підприємств в процесі реалізації державної фінансової підтримки. Обґрунтовано варіанти взаємодії держави і суб’єктів малого підприємництва в процесі здійснення державної фінансової підтримки. Запропоновано власне розуміння інституційної структури державної фінансової підтримки малих підприємств. The article is to study the theoretical foundations of state financial support to small businesses. In the article theoretical principles of state financial support to small businesses. The theoretical bases of small businesses in the economy of Ukraine. Formulates his own definition of the essence of public financial support for small businesses. Proved that at the state level necessary changes that will ensure the conditions for small businesses as a guarantee of positive changes in the national economy. Established that state financial support should be based on relevant methodological basis which include: principles, methods and mechanisms of state financial support etc.
State Financial Support for the Development of Small Enterprises
Keywords: малі підприємства; державна фінансова підтримка; підприємництво; економічна політика; державне регулювання; підприємницький сектор; інституційна структура; small businesses; government financial support; entrepreneurship; economic policy; regulation; business sector; the institutional structure