Розробка технологічного процесу механічної обробки деталі шестерня ведуча НШ32М-16-01-00-01 - Набойщиков, Олександр Іванович; Naboyshchykov, Oleksandr (ЦНТУ, 2025)
Метою є вдосконалення технологічного процесу механічної обробки деталі шестерня ведуча НШ32М-16-01-00-01 задля підвищення ефективності виробництва, зниження собівартості продукції, при забезпеченні вимог точності та якості. Актуальність роботи продиктована широким застосуванням шестеренних машин, в склад яких входить деталь шестерня ведуча НШ32М-16-01-00-01, тому розробка вдосконаленого технологічного процесу механічної обробки є актуальною технічною задачею. В роботі виконано аналіз базового технологічного процесу і визначення його недоліків, аналіз конструкції деталі та заготовки. Здійснено підбір металорізальних верстатів, інструментів, виконується розрахунок припусків та нормування операцій, розроблено конструкцію дискової фрези та контрольного пристосування. The purpose of the work is to improve the technological process of machining the part of the driving gear NSh32M-16-01-00-01 in order to increase production efficiency, reduce the cost of production, while ensuring accuracy and quality requirements. The relevance of the work is dictated by the wide use of gear machines, which include the part of the drive gear NSh32M-16-01-00-01, therefore, the development of an improved technological process of mechanical processing is an urgent technical task. The work includes an analysis of the basic technological process and the identification of its shortcomings, an analysis of the design of the part and the workpiece. The selection of metal-cutting machines, tools, the calculation of allowances and standardization of operations, the design of a disk milling cutter and a control device are developed.
Development of a technological process for machining a part: drive gear NSh32M-16-01-00-01
Keywords: технологічний процес; шестерня ведуча; шестеренний насос; фреза; механічна обробка; technological process; drive gear; gear pump; milling cutter; mechanical processing