До питання методології досліджень проблем економічної історії Російської імперії - Орлик, В. М. (Інститут історії України НАН України, 2011)
Стаття присвячена підходам до визначення проблем економічної історії. Визначено, що ними мають стати ряд спеціальних історичних методів та залучення юридичних і економічних, що дасть змогу комплексно провести заплановане дослідження у якому необхідно звернути особливу увагу на акторах цієї політики, достовірності статистичних даних, регіональних особливостях оподаткування та чіткому визначенні понятійно-категоріального апарату.
Keywords: метод; методологія; історичний метод; Російська імперія; економічна історія; методи економічної історії