Розробка технології лиття в кокіль виливка «Корпус» з підвищенням міцності виливка на основі комп’ютерного аналізу його напружено-деформованого стану - Ювіца, Олександр Іванович; Yuvitsa, Oleksandr (ЦНТУ, 2025)
Вибрано ливарне обладнання та описано роботу ливарного цеху. Розроблено технологію лиття в кокіль виливка «Корпус». Виконано комп’ютерний аналіз напружено-деформованого стану виливка за умов його реальних навантажень. На основі виконаних досліджень розроблено рекомендації щодо підвищення міцності та зменшення металоємності виливка. Актуальність роботи полягає у розробці технології лиття в кокільвиливка «Корпус» з використанням сучасного високопродуктивного ливарного обладнання. Досліджено напружено-деформований стан виливка при його реальних експлуатаційних навантаженнях. Foundry equipment was selected and the work of the foundry was described. The technology of die casting of the “Korpus” casting was developed. A computer analysis of the stress-strain state of the casting under its real loads was performed. Based on the research, recommendations were developed to increase the strength and reduce the metal content of the casting. The relevance of the work lies in the development of the technology of die casting of the “Korpus” casting using modern high-performance foundry equipment. The stress-strain state of the casting under its real operational loads was studied.
Development of a technology for casting a “body” casting in a mold with increased strength based on computer analysis of its stress-strain state
Keywords: ливникова система; підживлювач; міцність; комп’ютерне моделювання; sprue system; feeder; strength; computer modeling