Автоматизація контролю та оптимального регулювання двигунів внутрішнього згоряння по рівню газового забруднення - Теленкова, О. Г. (КНТУ, 2006)
В статті показано необхідність створення і вдосконалення автоматизованих систем в технології контролю і оптимального регулювання двигунів внутрішнього згоряння по рівню газового забруднення. Запропонована система, в якій вперше використовується новий тип первинного перетворювача – резонатор багатомодового лазера. In the article the necessity of creation and perfection of the automated systems is rotined in technology of control and optimum adjusting of combustion engines on the level of gas contamination. Offered system, in which the new type of primary transformer is first used is resonator of multimode.
Keywords: двигун внутрішнього згоряння; технологія регулювання; відпрацьовані гази; автоматизована система; паливоповітряна суміш; технічний об’єкт управління; резонатор багатомодового лазера; спектр генерації