Розробка практичної методики застосування експертних методів теорії систем при дослідженнях транспортного процесу - Загорянський, В. Г.; Zahorianskyi, V. (ЦНТУ, 2023)
В роботі розглянуті прикладні аспекти використання експертних процедур обґрунтування рішень, організація та проведення експертного аналізу керованої системи. За допомогою методики математичної обробки результатів експертного аналізу за методом Дельфі в Microsoft Excel визначається, чи узгоджуються думки експертів та номери пріоритетних та несуттєвих напрямків (альтернатив). Якщо думки експертів виявляться неузгодженими, відкориговуюь значення їх оцінок, домагаючись узгодженості у поглядах. Проведена комп'ютерна реалізація методів експертних оцінок під час створення інформаційного забезпечення завдань прийняття управлінських рішень. The purpose of the paper is to develop a practical methodology for using the Delphi method using Microsoft Excel for organizing and conducting expert analysis of the managed system. Іn the paper are considered аpplied aspects of the use of expert decision-making procedures, organization and expert analysis of the managed system.
Development of Practical Methods of Application of Expert Methods of Systems Theory in Transport Process Research
Keywords: теорія систем; дослідження; експерт; процедура; метод Дельфі; транспорт; процес; systems theory; research; expert; procedure; Delphi method; transport; process