Обгрунтування узгодження характеристик промислових роботів та їх захватних пристроїв - Павленко, І. І.; Годунко, М. О.; Pavlenko, І.; Godunko, М. (КНТУ, 2012)
Запропоновано для узгодження характеристик промислових роботів та їх захватних пристроїв методику, що розроблена на основі градації роботів по вантажності. Проаналізовано відповідність вантажності захватних пристроїв до промислових роботів і побудовано залежності для визначення діапазону функціонування захватів відповідно до ваги та розмірів утримуваних деталей. Отримано результати у вигляді градації розмірів утримуваних роботом деталей з врахуванням вантажності та зон обслуговування захватних пристроїв. A method which is developed on the basis of gradation of robots on their the masses is offered for the concordance of descriptions of industrial robots and their grippers. Accordance of masses of grippers is analysed with industrial robots and dependences are built for determination of range of functioning of grippers according to weight and sizes of the retained details. Results are got as gradation of sizes of the details retained a robot taking into account masses and areas of maintenance of grippers.
Ground of concordance of descriptions of industrial robots and their grippers
Keywords: промисловий робот; захватний пристрій; градація по вантажності; зона обслуговування; діапазон розмірів