Моніторинг та оптимізація конструктивних параметрів напрямних вузлів штампів холодного штампування - Кришкін, Б. Б.; Заднєпряна, А. Г. (КНТУ, 2008)
У статті описано методику проведення процедур інженерного моніторингу напрямних вузлів блоків штампів для холодного штампування, за результатами якого запропоновано нову конструкцію напрямних втулок, що сприятиме підвищенню точності та довговічності напрямних елементів. In article is described methods of the undertaking the procedures of the engineering monitoring directing nodes block stamp for cool stamping in consequence of which it is offered new design directing bushings, which will promote increasing to accuracy and longevity of the work directing element.
Keywords: моніторинг; колонка; втулка; штамп; деформації; тертя; жорсткість