Стан людського розвитку на прикладі Кіровоградської області - Резніченко, О. О.; Насипайко, Д. С.; Reznichenko, О.; Nasipayko, D. (КНТУ, 2009)
У даній статті приведені результати дослідження демографічного стану в Кіровоградській області. Розглянуто динаміку кількості населення, природний рух, розподіл населення за віком. Зроблено прогноз, за допомогою якого виявлено, що населення в Україні буде скорочуватися. Висловлено самостійні пропозиції, використання яких дозволяє частково розв’язати проблеми людського розвитку в Україні. In this article the results of research of the demographic consisting are resulted of Kirovograd region. The dynamics of amount of population, natural motion, division of population is considered on age. A prognosis, which it is discovered by, that a population in Ukraine will be done. Independent suggestions the use of which allows partly to decide the problems of the human development in Ukraine.
Human development status in Kirovograd region
Keywords: людський розвиток; людський капітал; демографічний стан; регіон; природний приріст