Зміна фізико-хімічних показників моторної оливи дизелів автосамоскидів в процесі експлуатації - Аулін, В. В.; Слонь, В. В.; Кузик, О. В.; Aulin, V.; Slon, V.; Kuzyk, О. (КНТУ, 2012)
В статті виявлено вплив умов експлуатації на зміну фізико-хімічних показників базових моторних олив дизелів автосамоскидів, наведена схема причинно-наслідкових зв'язків цієї зміни. Дано результати досліджень зміни коксівності, густини оливи від терміну експлуатації, показано зміну концентрації хімічних елементів в ній. Встановлено, що ресурсом кар'єрних автосамоскидів можна управляти та збільшувати інтервал ТО, здійснюючи модифікуючий вплив на моторну оливу додаванням присадок та обробкою фізичним полем. Influence of external on the changes of physical and chemical indexes of base motor oil of diesels of dumper environments, the brought chart over of relationship of cause connections of these changes, is educed in the article. The results of researches of change of coked, closenesses of oil, are given from the term of exploitation, the change of concentration of chemical elements is shown in him. It is set that it is possible to manage the resource of quarry dumper and increase an interval maintenance, carrying out modifying influence on motor oil addition of additives and treatment the physical field.
Change of physical and chemical indexes of motor oil of diesels of dumper in the process of exploitation
Keywords: пуск-зупинка; моторна олива; коксівність; густина; присадка; фізичне поле