Експериментальне дослідження роботи плоских ножів з коливним рухом при збиранні цукрових буряків - Мартиненко, В. Я.; Головко, С. І. (КНТУ, 2005)
Використання плоских ножів з коливним рухом дозволяє зменшити зусилля при зрізуванні гички цукрових буряків, що зменшує потужність двигуна бурякозбиральної машини, а також підвищує якість зрізування головок коренеплодів. В статті розглянуті питання експериментального визначення частоти і амплітуди коливання плоского ножа і зусилля його взаємодії з коренеплодом. The use of flat knives with oscillational motion allows to decrease effort at cutting away of tops of sugar beets, that diminishes engine power of beet-collection machine, and also improves quality of cutting away of heads of root crops. In the article the questions of experimental determination of frequency and amplitude of oscillation of flat knife and effort of it`s interaction with a root crops are considered.
Keywords: плоский ніж; коливний рух; гичка цукрових буряків; коренеплід; копір; частота коливань; зусилля різання коренеплоду