Планетарна фрикційна передача - Пестунов, В. М.; Бабич, В. М.; Pestunov, V.; Babych, V. (ДП "Український інститут промислової власності", 2011)
Пропозиція належить до машинобудування, зокрема до деталей машин і механізмів. Задачею винаходу є підвищення точності спрацьовування передачі та надійності її в експлуатації. Це вирішується тим, що пристрій теплового вимикання передачі при перевантаженні виконаний у вигляді кільця, встановленого разом із сепаратором вільно на веденому валу та стисненого торцями веденого диска і сепаратора, причому кільце має властивість ефекту пам'яті і при нагріванні зменшує свій осьовий розмір.
Planetary friction gear
Планетарная фрикционная передача