Підвищення ефективності стеганографічних систем на основі глибоких автоенкодерів у контексті інформаційної безпеки - Прокопович-Ткаченко, Д. І.; Рибальченко, Л. В.; Деркач, Я. О.; Prokopovych-Tkachenko, D.; Rybalchenko, L.; Derkach, Ya. (ЦНТУ, 2025)
В статті розглядаються можливості застосування глибоких автоенкодерів у сфері приховування інформації (стеганографії). Показано, що поєднання методів стеганографії з глибинним навчанням дає змогу підвищити надійність системи та збільшити пропускну здатність каналу передавання прихованих даних. The article discusses the possibilities of using deep autoencoders in the field of information hiding (steganography). It is shown that the combination of steganography methods with deep learning makes it possible to improve system reliability and increase the bandwidth of the hidden data transmission channel.
Steganographic Methods in Information Security
Keywords: глибокі автоенкодери; стеганографія; інформаційна безпека; глибинне навчання; нейронні мережі; deep autoencoders; steganography; information security; deep learning; neural networks