Російська монета XVIII століття з фортеці Святої Єлизавети - Тупчієнко, М. П.; Шатковський, В. О.; Tupchienko, M.; Shatkovsky, V. (Ośrodek Badań Europy Środkowo-Wschodniej, 2022)
Виявлені під час археологічних розкопок артефакти підтверджують історичні дані, що територія фортеці св. Єлисавети активно використовувалась у ІІ половині ХVІІІ століття – на початку ХІХ століття за своїм функціональним призначенням. Водночас обидві мідні монети, виявлені у фортеці, належать до випадково втрачених, адже кількість монет не є репрезентативною. На цій території на середину ХVІІІ ст. в обігу залишалися ще монети Речі Посполитої та інших європейських держав з тенденцією їх поступового витіснення російською монетою.
Russian coin XVIII century from the fortress of St. Elizabeth
Keywords: археологія; монети; arechologia; monety