Підвищення зайнятості трудових ресурсів: шлях до покращення якості їх життя - Котенко, Т. М. (Котенко, Т. М. Підвищення зайнятості трудових ресурсів: шлях до покращення якості їх життя / Т. М. Котенко // Проблеми формування ринкової економіки : міжвід. наук. зб. / М-во освіти і науки України, Київ. нац. екон. ун-т ; [редкол.: О. О. Бєляєв (відп. ред.) та ін.]. – Київ : КНЕУ, 2001. – Спец. вип.: Управління людськими ресурсами: проблеми теорії та практики. – C. 334-339., 2001)
Соціальна політика держави має визначати напрями економічної політики, критерії її оцінки та основні обмеження. Відомо, що не лише заробітна плата є фінансовою складовою життя в Україні, а й інші джерела і механізми одержання доходів виступають сьогодні матеріальною основою задоволення потреб домашніх господарств. Саме соціальні чинники, що виникли внаслідок відсутності сильної соціальної політики, зокрема такі, як недовіра населення до банківської сфери, рівень безробіття, пріоритет прямого інвестування у власний життєвий простір, зосередження на забезпеченні процесів відтворення власного (сімейного) добробуту, блокували інвестиційну активність населення і негативно вплинули на можливості акумуляції інвестиційних ресурсів, необхідних для економічного розвитку. Підвищення зайнятості трудових ресурсів в Україні може бути досягнуто через залучення зовнішніх інвестицій і надання допомоги з боку міжнародних фінансових організацій, направлених на розвиток сфери виробництва..
http://ir.kneu.edu.ua:8080/handle/2010/5724
Keywords: доходи населення; соціальна політика; міжнародні фінансові організації; рівень життя