Рекламний менеджмент в Україні та механізм його розвитку в контексті діджиталізації економіки - Коваль, Л. А.; Романчук, С. А.; Бойко, С. В.; Koval, L.; Romanchuk, S.; Boyko, S. (ЦНТУ, 2022)
Розкрито теоретичну сутність реклами і рекламного менеджменту на основі вивчення та узагальнення наукової думки. Обґрунтовано об’єктивний характер розвитку рекламного менеджменту в сучасній ринковій економіці та якісних змін під впливом діджиталізації економіки, глобальних інноваційних процесів. Визначено чотири етапи у розвитку рекламного менеджменту, які тісно пов’язані як з появою наукових знань про торгівлю, рекламу, маркетинг, так і зі становленням маркетингового менеджменту. Розкрито взаємозв’язок рекламного і маркетингового менеджменту. The purpose of the article is to deepen the essence of advertising management, to determine the factors and mechanism of its development in the context of digitalization of the economy. The theoretical essence of advertising and advertising management is determined based on the study and generalization of scientific opinion. The objective nature of the development of advertising management in the modern market economy is justified on the basis of theoretical analysis.
Advertising Management in Ukraine and the Mechanism of Its Development in the Context of Digitalization of the Economy
Keywords: реклама; рекламний менеджмент; маркетинговий менеджмент; цілі; завдання; етапи розвитку; чинники; інновації; механізм; функції; принципи; напрями; діджиталізація економіки; advertising; advertising management; marketing management; purposes; problems; stages of development; factors; innovations; mechanism; functions; principles; directions; digitalization of the economy