Вплив рівномірності розподілу насіння кукурудзи по площі на її урожайність - Цибуля, М. Г.; Білоткач, М. П.; Tsybulya, М.; Bilotkach, М. (КНТУ, 2010)
Характерною ознакою цих досліджень являється застосування для оцінки рівномірності розподілу насіння по площі єдиного показника – коефіцієнта рівномірності розподілу, який дозволяє порівнювати різноманітні схеми посіву. Його значення розраховували за допомогою комп’ютерної програми. Об’єктами досліджень були посіви кукурудзи з міжряддями 35, 45, 55, 70 і 90 см та відстанями між рослинами в рядку 10, 15, 20 і 25 см. Проведено дисперсійний та регресійний аналіз експериментальних даних. The distribution uniformity was estimated with the coefficient of distribution uniformity, which allows comparing any sowing schemes. Its values were calculated with the help of a computer program. Subjects of inquiry were corn sown areas with the row spacing of 35, 45, 55, 70, 90 cm and distances between seeds within the row of 10, 15, 20, and 25 cm. Variance and regression analyses of the obtained experimental data was carried out.
Influence of maize seed distribution uniformity over an area on its yield
Keywords: рівномірності розподілу; коефіцієнт рівномірності розподілу; схема посіву; урожайність