Прогресивні технології машинобудування - Пестунов, В. М.; Лисенко, О. В.; Лысенко, А. В.; Pestunov, V.; Lysenko, O. (НТУУ "КПІ", 2004)
У статті розглянуто конструктивні схеми приводів металообробного обладнання, що реалізують метод адаптивного управління параметрами процесу обробки. Обладнання, створене з урахуванням запропонованих схем, дозволить підвищити якість, знизити вартість, підвищити продуктивність обробки. The article discusses the design diagrams of drives of metalworking equipment that implement the method of adaptive control of the parameters of the processing process. The equipment created on the basis of the proposed schemes will improve the quality, reduce the cost, and increase the processing efficiency.
Прогрессивные технологии машиностроения
Progressive technologies of mechanical engineering
Keywords: привід верстата; адаптивне управління; якість обробки; багатоопераційний верстат; шліфувальний верстат; хонінгувальний верстат; machine tool drive; adaptive control; quality of processing; multi-operational machine tool; grinding machine; honing machine