Фізико - хімічний аналіз об'єктів історико-культурної спадщини - Кропівний, В. М.; Орлик, В. М.; Кузик, О. В.; Кропівна, А. В. (ЦНТУ, 2023)
Навчальний посібник спрямований на формування розуміння спеціальних наукових методів та практичних методик фізико – хімічного аналізу історичних артефактів, обладнання для проведення аналізів, що застосовуються під час здійснення історичних та археологічних досліджень. Розглядаються конкретні приклади застосування фізико – хімічного аналізу пам’яток археології, історії і культури. Навчальний посібник призначений для використання у навчальному процесі студентами спеціальності 032 «Історія та археологія», а також може бути використаний дослідниками історичних артефактів та музейними працівниками.
Keywords: історія; архефакт; хімічний аналіз; фізичний аналіз; археологія; властивості