Вплив традиційної і біоенергетичної технології використання гною на економічну ефективність виробництва м’яса великої рогатої худоби - Кернасюк, Ю. В.; Kernasyuk, Y. (КНТУ, 2010)
В статті наведено результати досліджень оцінки впливу традиційної та біоенергетичної технології використання гною в сільському господарстві на економічну ефективність виробництва м’яса великої рогатої худоби. На основі системного підходу визначено економічний ефект та доведено перевагу комплексної технології біоенергетичної утилізації гною порівняно із традиційним його використанням в якості органічного добрива. Запропоновано пропозиції щодо внесення змін в методику бухгалтерському обліку та калькулювання витрат на побічну продукцію (гній). In the article results over of researches of estimation of influence of traditional and bio-power technology of the use of manure are brought in agriculture on economic efficiency of production of meat of cattle. On the basis of approach of the systems an economic effect is certain and advantage of complex technology of bio-power utilization of manure is well-proven by comparison to his traditional use as an organic fertilizer. Offered suggestion in relation to making alteration in methodology of record-keeping and calculation of charges on side products (manure).
Influence traditional and bio-power technologists of the use of manure on economic efficiency of production of meat of cattle
Keywords: собівартість; ефективність; гній; біогаз; ефлюент; добрива; м'ясо великої рогатої худоби