Моделювання жорсткості верстата-гексапода - Кириченко, А. М. (КНТУ, 2008)
Наведено результати моделювання жорсткості робочого органа верстата-гексапода під навантаженням на основі розробленої віртуальної моделі. Встановлено залежність жорсткості від компоновки, конструктивних параметрів та положення робочого органа. The method and results of stiffness modelling of hexapode effector under the load is given, based upon the developed FEA model. The dependence of stiffness upon the configuration, design factors and the position of effector is determined.
Keywords: верстат-гексапод; жорсткість; навантаження; модель