Енергетичний інжиніринг та менеджмент. Проектування ефективних енергетичних систем - Плєшков, П. Г.; Серебренніков, С. В.; Сіріков, О. І.; Савеленко, І. В. (ЦНТУ, 2018)
Розглянуто теоретичні аспекти проектування ефективних енергетичних систем. Розкриті питання електро- і теплотехнічного розрахунку систем енергопостачання, питання вибору раціональних режимів їх роботи, описано методи визначення втрат енергії та розроблювання заходів з енергозаощадження в елементах системи енергоспоживання. Наведено методи підвищення рівня енергоефективності на стадії проектування та під час експлуатації силового устаткування і мереж. Показано приклади організації обліку та розрахунку оплати електроенергії. Розглянуто економічні критерії оцінювання енергоефективних проектів. Наведено приклади практичних розрахунків. Для бакалаврів енергетичних спеціальностей, магістрів та інженерно-технічних працівників, які займаються проектуванням енергетичних систем, питаннями енергозаощадження та підвищення енергоефективності засобами енергоменеджменту.
Keywords: енергетичний менеджмент; параметри споживання; втрати електроенергії; енергетичний баланс