Передумови формування ідеї людського капіталу - Насипайко, Д. С.; Nasipayko, D. (КНТУ, 2010)
У статті розглянуто та узагальнено підходи до розуміння сутності людського капіталу. Виокремлено дві сучасні принципово відмінні теоретичні платформи щодо визначення сутності людського капіталу. Надано трактування сутності поняття "людський капітал", яке свідчить про економічний характер та невід‘ємність якостей особистісного потенціалу індивіда та дає змогу чітко розмежовувати нематеріальні види капіталу. In the article considered and generalized going near understanding of essence of human capital. Selected two modern on principle different theoretical platforms on determination of essence of human capital. Interpretation of essence of concept «Human capital», which testifies to economic character and inalienability of qualities of personality potential of individual, is given.
Pre-conditions of forming of idea of human capital
Keywords: людина; людський капітал; розвиток людського капіталу; здібності людини; продуктивні сили