Демографічні процеси як об’єкт митно-тарифного регулювання - Яковенко, Р. В.; Yakovenko, R. (Кропивницький : сайт www.surma-ua, 2017)
Стаття розкриває окремі аспекти зовнішньоекономічного впливу на демографічні процеси всередині країни. Визначаються загальні принципи та механізм державного регулювання економічних стосунків на міжнародному рівні як способу оптимізації внутрішньої демографічної ситуації. The article discloses separate aspects of the external economic influence on demographic processes inside of the country. The general principles and the mechanism of state regulation of economic relations on international level as the method of optimization of an internal demographic situation are defined.
Demographic processes as an object of customs and tariff regulation
Keywords: митно-тарифне регулювання; демографічний стан; експорт; імпорт; контрабанда; міграція; customs-tariff regulation; demographic situation; export; import; contraband; migration