Снісаренко, Ю. С.Бохан, Ю. В.2017-06-192017-06-192012Снісаренко, Ю. С. Нітрати у сільськогосподарській продукції Кіровоградщини негативний вплив та моніторинг / Ю. С. Снісаренко, Ю. В. Бохан // Здоровий спосіб життя – здорова нація – здорове суспільство : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 5-6 квіт. 2012 року, м. Кіровоград / М-во освіти і науки України, Кіровоград. нац. техн. ун-т. - Кіровоград: КНТУ, 2012. - С. 266-270.https://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/6398Питання вмісту нітратів у продуктах харчування є на даний час актуальніш, тому що дедалі частіше зустрічаються продукти, а особливо рослинного походження, у яких перевищений їх вміст. Споживання людьми такої їжі негативно впливає на їх здоров’я, а інколи призводить і до смерті. Тому, дану проблему постійно потрібно вивчати, досліджувати та пам’ятати її сутність та значимість для кожного з нас. Дана робота присвячена моніторингу нітратів в плодоовочевій продукції Кіровоградщини у зимово-весняний період 2011 -2012 року. У статті коротко представлений науковий огляд, що стосується проблеми нітратів в Україні та світі, вимоги до нормування їх у різних продуктах харчування, наслідки споживання людиною їжі з перевищеним вмістом нітратів. Також наведені одержані результати визначення нітратів за запропонованою тест-методикою у плодоовочевої продукції Кіровоградщини під час моніторингових дослідженьuk-UAнормуваннянітративпливдослідженняНітрати у сільськогосподарській продукції Кіровоградщини негативний вплив та моніторингThesis