Дослідження косого згину прямої консольної балки - Пукалов, В. В. (ЦНТУ, 2019)
Методичні вказівки і журнали до лабораторних робіт з опору матеріалів запропоновано студентам для студентів технічних та будівельних спеціальностей, для підготовки до заняття та самостійного опрацювання результатів випробувань і підготовки до захисту лабораторної роботи та відповідають програмі курсу «Опір матеріалів» Центральноукраїнського національного технічного університету. Дані лабораторні роботи з опору матеріалів відносяться до типу вивчення механічних властивостей матеріалів, які є основою для розрахунків на міцність, жорсткість та стійкість. Надаються теоретичні основи дослідження механічних властивостей матеріалів та методика механічних випробувань матеріалів. Ознайомлення із стандартами, вимірювальними приладами, випробувальними машинами. Окремо в методичних вказівках, вказана частина кожної лабораторної роботи, яка складається з окремих сторінок і які в свою чергу, можуть бути роздруковані, з’єднані між собою, заповнені, як звіт з роботи.
Keywords: опір матеріалів; косий згин; пряма консольна балка