Проект цеху по виготовленню карданних валів з розробкою технології виготовлення стержня шліцевого УЯИШ 715413.002 та втулки шліцевоі УЯИШ 304142.002 з дослідженням передавальних відношень сил затиску захватних пристроїв роботів - Яковлева, Ірина Сергіївна; Yakovleva, Iryna (ЦНТУ, 2022)
Кваліфікаційна робота виконана у відповідності з темою: «Проект цеху по виготовленню карданних валів з розробкою технології виготовлення стержня шліцевого УЯИШ 715413.002 та втулки шліцевоі УЯИШ 304142.002 з дослідженням передавальних відношень сил затиску захватних пристроїв роботів». Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, технологічної частини та графічної частини. Після проведення аналізу базового технологічного процесу, ми виконуємо заміну звичайних верстатів на верстати з ЧПК, або на інші з кращими функціональними характеристиками. Такі зміни прискорюють обробку деталі, не втрачаючи її точності. Також ми проектуємо механообробний цех для виготовлення заданих деталей згідно знову розробленого технологічного процесу. Графічна частина складається з схем механічної обробки, креслень затискних та контрольних пристроїв, інструменту, заготовки, порівняльного аналізу базового та нового технологічних процесів, плану цеху та дільниці. Всі пропозиції щодо змін технологічних процесів перевірено розрахунками, і є економічно обґрунтованими. The qualification work was carried out in accordance with the theme: «The project of the shop for the manufacture of drive shafts with the development of the technology the manufacture of the splined rod UYASH 715413.002 and the splined sleeve UYASH 304142.002 with the study of the gear ratio of the clamping forces of the gripping devices of robots». The qualifying work consists of an explanatory note, technological part and a graphic part. After analyzing the basic technological process, we replace conventional machines with CNC machines, or with others with better functional characteristics. Such changes speed up the processing of the part without losing its accuracy. We also design a machining shop for the manufacture of specified parts according to a newly developed technological process. The graphical part consists of machining diagrams, drawings of clamping and control devices, tools, workpieces, a comparative analysis of the basic and new technological process, a workshop and site plan. All proposals for changing technological processes have been verified by calculations and are economically justified.
The project of the shop for the manufacture of drive shafts with the development of the technology the manufacture of the splined rod UYASH 715413.002 and the splined sleeve UYASH 304142.002 with the study of the gear ratio of the clamping forces of the gripping devices of robots
Keywords: технологія виготовлення; стержень шліцевий; втулка шліцева; захватні пристрої; сили затиску; передавальні відношення; manufacturing technology; slotted rod; splined sleeve; gripping devices; clamping forces; transmission relations