Теоретичне обґрунтування адаптивної системи автоматичного керування висівом зернових культур - Пархоменко, Ю. М.; Parhomenko, U. (КНТУ, 2011)
У статті приведені результати теоретичного обґрунтування адаптивної системи автоматичного керування висівом зернових культур. Показано, що регульованою величиною є щільність зернового потоку, яка лінійно залежить від робочої довжини котушки висівного апарату. Щільність зернового потоку, відповідно агротехнічним вимогам, може бути забезпечена лише при адаптивному керуванні з реалізацією запропонованого найбільш ефективного закону. The results of theoretical ground of the adaptive system of automatic control sowing of grain-crops are resulted in this article. It is rotined that managed a size there is a closeness grain-growing flow, which arcwise depends on working length of seed-wheel. The closeness of corn stream, in accordance with agrotechnical requirements, can be well-to-do only at adaptive control with realization of the offered most effective law.
Theoretical control of adaptive system of automatic regulation by seeding of cereal crops
Keywords: система; адаптивне керування; висів; зернові культури; щільність потоку; критерій якості