Антикризове управління підприємством в умовах невизначеності - Коверга, Яна Володимирівна; Koverha, Yana (ЦНТУ, 2024)
Мета кваліфікаційної роботи полягає у дослідженні ключових аспектів антикризового управління в умовах невизначеності та обґрунтуванні стратегій і заходів, які допоможуть підприємству ефективно впоратися з непередбачуваними ситуаціями та забезпечити стійке функціонування у змінному середовищі. Автором вирішено наступні завдання: розглянути основи антикризового управління, визначивши його сутність, механізм та напрями розвитку; навести концепцію та складові стратегічного планування антикризової економічної поведінки підприємства; порівняти методичні підходи до оцінки системи управління в умовах кризи; дослідити основні показники діяльності компанії; провести аналіз фінансового стану компанії; здійснити оцінку особливостей антикризового управління та діагностику ймовірності банкрутства компанії; обґрунтувати шляхи покращення антикризового управління в умовах невизначеності. The purpose of the qualification work is to study the key aspects of anti-crisis management in conditions of uncertainty and justify strategies and measures that will help the enterprise to effectively cope with unpredictable situations and ensure sustainable functioning in a changing environment. The author has solved the following tasks: to consider the basics of anti-crisis management, determining its essence, mechanism and directions of development; to state the concept and components of strategic planning of anti-crisis economic behavior of the enterprise; to compare methodical approaches to the assessment of the management system in crisis conditions; to investigate the main indicators of the company's activity; to conduct an analysis of the company's financial condition; evaluate the specifics of anti-crisis management and diagnose the probability of the company's bankruptcy; to justify ways to improve anti-crisis management in conditions of uncertainty.
Anti-crisis management of the enterprise in conditions of uncertainty
Keywords: криза; антикризове управління; підприємство; стратегія; crisis; anti-crisis management; enterprise; strategy