Розробка технології виготовлення виливка Корпус НШ100 методом лиття в кокіль - Курочка, Олена Валеріївна; Kurochka, Olena (ЦНТУ, 2025)
Вибрано в якості матеріалу для виготовлення виливків алюмінієвий сплав АК5М2Ц4, описано хімічний склад, механічні та ливарні властивості сплаву. Для плавки сплаву вибрано електричні тигельній печі САТ-0,22/10 ємністю 220 кг. Описано процес підготовки печі до плавки. Описано процес плавки та рафінування алюмінієвих сплавів. Для виготовлення виливків обрано одно позиційні кокільні машини мод. 5913. Описано будову та технічні характеристики машини. Описано процес підготовки кокіля до роботи та технологічний процес лиття. Для відрізання ливників та підживлювачів використовується стрічкопильний відрізний верстат. Обдирка виливків, зачистка залишків ливників виконується на обдирно-шліфувальних верстатах. Виконано аналіз конструкції деталі та технічних умов на виливок, описано, розроблені модельно-ливарні вказівки та технічні умови на виливок, розраховано параметри підживлювача та ливниково-живильної системи, описано процес проектування ливарного оснащення, описано технологічний процес виготовлення виливка, вибрано параметри контролю якості виливків. Розроблені технологічні креслення деталі з розробкою модельно-ливарних вказівок та форми в зборі. The aluminum alloy AK5M2C4 was selected as the material for manufacturing castings, the chemical composition, mechanical and casting properties of the alloy were described. For melting the alloy, electric crucible furnaces SAT-0.22/10 with a capacity of 220 kg were selected. The process of preparing the furnace for melting is described. The process of melting and refining aluminum alloys is described. Single-position chill machines mod. 5913 were selected for manufacturing castings. The structure and technical characteristics of the machine are described. The process of preparing the mold for work and the technological process of casting are described. A band saw cutting machine is used to cut the sprues and feeders. The stripping of castings, cleaning of the sprue residues is performed on stripping and grinding machines.
Development of casting manufacturing technology NSh100 housing by coil casting
Keywords: сплав; плавильна піч; кокільний верстат; виливок; alloy; melting furnace; mold machine; casting