Аналіз процесу роботи прикочуючих котків посівної секції просапної сівалки - Артеменко, Д. Ю. (КНТУ, 2006)
В статті наведені результати аналізу роботи сучасних прикочуючих котків, з’ясовані їх недоліки та запропонована удосконалена конструкція прикочуючого котка посівної секції просапної сівалки, яка здатна забезпечити необхідні умови для швидкого проростання насіння цукрових буряків. In work results of the analysis of modern rolls work are resulted, their lacks are determined and the advanced design of a roll of sowing section of a seeder for beet which is capable to provide necessary conditions for fast germination of sugar beet seeds is offered.
Keywords: сприятливі умови проростання; розподілення полів напружень; прикочуючий коток