Пристрій для свердління - Крижанівський, В. А.; Пестунов, В. М.; Крыжановский, В. А.; Kryzhanivskyi, V.; Pestunov, V. (Производственно-издательский комбинат «Патент», 1993)
Винахід відноситься до машинобудування, зокрема до агрегатів, що переналагоджуються, і автоматичних ліній, до гнучких автоматичних виробництв Метою є розширення технологічних можливостей. Для чого система вирівнювання виконана у вигляді пов'язаних з приводами подач гвинтових передач, з'єднаних з гвинтами останніх і зі станиною сферичних підшипників, що охоплюють гвинтові передачі сильфонів, з'єднаних одними кінцями з основою, а іншими – зі станиною штанги, шарнірно пов'язаної з основою у центрі трикутника, у вершинах якого розташовані вказані шарніри, та закріпленою на станині втулкою, в якій з можливістю переміщення встановлена штанга. The invention relates to mechanical engineering, in particular to readjustable modular machine tools and automatic lines, to flexible automatic production. The aim is to expand technological capabilities. For this, the alignment system is made in the form of screw drives connected to the feed drives, connected to the screws of the latter and to the frame of spherical bearings, covering the screw drives of bellows, connected at one end to the base, and by the other to the bar bed, pivotally connected to the base in the center of the triangle, at the tops of which the specified hinges are located, and a sleeve fixed to the frame, in which the rod is mounted with the possibility of movement.
Устройство для сверлени
Drilling device