Вдосконалення математичного моделювання машинобудівних технологій для смарт-підприємств в системі машинного зору - Головатий, А. О.; Чумак, В. М.; Манько, Є. В.; Аулін, В. В.; Кульова, Д. О.; Holovatyi, А.; Chumak, V.; Manko, Ye.; Aulin V.; Kuleva, D. (ЦНТУ, 2025)
У статті розглядається питання математичного моделювання машинобудівних технологій системи машинного зору в умовах переходу до смарт-підприємств, які є основою сучасної Індустрії 4.0. Зазначається, що традиційні підходи до моделювання не повною мірою відповідають вимогам цифрового виробництва, що характеризується високою динамічністю, необхідністю інтеграції з кіберфізичними системами, технологіями Інтернету речей (IoT) та адаптивного управління в реальному часі. The article considers the issue of mathematical modeling of machine-building technologies of machine vision systems in the context of the transition to smart enterprises, which are the basis of modern Industry 4.0. It is noted that traditional approaches to modeling do not fully meet the requirements of digital production, which is characterized by high dynamism, the need for integration with cyber-physical systems, Internet of Things (IoT) technologies and adaptive control in real time.
Improving Mathematical Modeling of Engineering Technologies for Smart Enterprises in a Machine Vision System
Keywords: технологія машинобудування; виробництво; машинний (технічний) збір; кіберфізична система; mechanical engineering technology; production; machine (technical) assembly; cyber-physical system