Організація системи внутрішнього контролю дебіторської та кредиторської заборгованості - Масаликіна, Ольга Геннадіївна; Masalykina, Olha (ЦНТУ, 2022)
У вступі роботи наведено актуальність, мету, завдання, предмет, об’єкт, інформаційну базу, методи дослідження та структуру випускної кваліфікаційної роботи, а також представлено наукове і практичне значення проведеного дослідження, структуру та зміст роботи. У першому розділі розглянуто організаційні аспекти системи внутрішнього контролю, економічна сутність, порядок визнання та класифікація заборгованості та особливості організації внутрішнього контролю дебіторської й кредиторської заборгованості. Другий розділ містить практику організації системи внутрішнього контролю дебіторської та кредиторської заборгованості на ПП «Перше». У третьому розділі наведено проблеми внутрішнього контролю та рекомендації з покращення організації його системи, а також шляхи вдосконалення організації розрахунків з дебіторами і кредиторами. Висновки до роботи представляють узагальнення отриманих результатів дослідження. The introduction introduces the relevance, purpose, objectives, subject, object, information base, research methods and structure of the final qualifying work, as well as presents the scientific and practical significance of the study, structure and content of the work. The first section considers the organizational aspects of the internal control system, the economic essence, the procedure for recognition and classification of debts and features of the organization of internal control of receivables and payables. The second section contains the practice of organizing a system of internal control of receivables and payables on PР "Pershe". The third section presents the problems of internal control and recommendations for improving the organization of its system, as well as ways to improve the organization of settlements with debtors and creditors. Conclusions to the work are a summary of the results of the study.
Organization of the system of internal control of receivables and payables
Keywords: внутрішній контроль; система внутрішнього контролю; організація системи внутрішнього контролю; дебіторська і кредиторська заборгованість; дебітори і кредитори; теорія; практика; проблеми та перспективи; удосконалення; internal control; internal control system; organization of internal control system; receivables and payables; debtors and creditors; theory; practice; problems and prospects; improvement