Комунікативна взаємодія у професійному середовищі освітньої установи (на базі КЗ «Мануйлівська гімназія-заклад дошкільної освіти) - Шаповалова, Юлія Станіславівна; Shapovalova, Yuliya (ЦНТУ, 2024)
Глобальні зміни в усіх сферах сучасного суспільства вимагають перегляду та трансформації людських взаємовідносин, що включає конструктивну взаємодію як окремих особистостей, так і соціальних груп. Комунікація у закладах освіти реалізує ряд важливих функцій, провідними серед яких є інтегруюча та регулятивна. Завдяки цим функціям відбувається не тільки обмін професійною інформацією, а й формується імідж освітнього закладу, його розвиток і удосконалення. В умовах інформатизації суспільства на ряду з такими видами комунікації освітніх закладів, як усна та документальна особливого значення набуває електронна комунікація, яка суттєво впливає на спілкування учасників освітнього процесу. Global changes in all spheres of modern society require a revision and transformation of human relationships, which includes constructive interaction of both individuals and social groups. Communication in educational institutions performs a number of important functions, the leading ones being integrating and regulatory. These functions enable not only the exchange of professional information, but also the formation of the image of an educational institution, its development and improvement. In the context of informatisation of society, along with such types of communication of educational institutions as oral and documentary, electronic communication is of particular importance, which significantly affects the communication of participants in the educational process.
Communicative interaction in the professional environment of an educational institution (on the basis of the communal institution "Manuilivska Gymnasium-Preschool Education Institution")
Keywords: комунікативна взаємодія; освітні установи; дошкільна освіта; communicative interaction; educational institutions; pre-school education