Дослідження та програмна реалізація системи передачі даних в IRC-мережах - Трапезнікова, Наталія Вікторівна; Trapeznikova, Nataliia (ЦНТУ, 2023)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи передачі даних в IRC-мережах. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи передачі даних в IRC-мережах. Об’єктом дослідження є процес передачі даних в IRC-мережах. Предметом дослідження є методи передачі даних в IRC-мережах. Методи дослідження базуються на методах теорії телекому, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи передачі даних в IRC-мережах. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Delphi 10.4 Sydney. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software is developed, which is intended for the data transmission system in IRC networks. The purpose of the development is research and software implementation of the data transmission system in IRC networks. The object of research is the process of data transfer in IRC networks. The subject of the study is data transfer methods in IRC networks. Research methods are based on telecom theory methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is the software implementation of the data transmission system in IRC networks. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Delphi 10.4 Sydney environment.
Research and software implementation of the data transmission system in IRC networks
Keywords: комп’ютерні науки; IRC-мережа; computer science; IRC network