Реакція гібридів соняшнику на застосування гербіциду Експрес Голд в Степу України - Тищенко, Андрій Андрійович; Tyshchenko, Andrii (ЦНТУ, 2023)
В даній кваліфікаційній магістерській роботі досліджено вплив різних норм внесення гербіциду Експрес Голд на продуктивність гібридів соняшнику. Метою роботи є вивчити реакцію рослин соняшнику на зміну регламентів застосування гербіциду Експрес Голд та визначити фітосанітарний стан та продуктивність таких посівів в умовах Степу України. Результат роботи – визначено, що подвоєння норми даного препарату (перекриття при внесенні) призведе до недобору врожаю гібридів соняшнику. В процесі роботи виконано аналіз сучасних наукових даних щодо роль гібридів у формуванні продуктивності. В польових умовах, відповідно до методики, досліджено схожість насіння гібридів соняшнику, ріст та розвиток рослин соняшнику, забур’яненість посівів, продуктивність гібридів соняшнику та вміст олії в отриманій продукції. Дано економічну оцінку отриманих результатів та сформовано рекомендації виробництву. In this qualifying master's thesis, the influence of different rates of application of the herbicide Express Gold on the productivity of sunflower hybrids was investigated. The purpose of the work is to study the reaction of sunflower plants to changes in the regulations for the use of the herbicide Express Gold and to determine the phytosanitary status and productivity of such crops in the conditions of the Steppe of Ukraine. The result of the work - it was determined that doubling the rate of this drug (overlap during application) will lead to a shortage of sunflower hybrids. In the course of the work, an analysis of modern scientific data was performed regarding the role of hybrids in the formation of productivity. In field conditions, in accordance with the methodology, the similarity of seeds of sunflower hybrids, the growth and development of sunflower plants, the weediness of crops, the productivity of sunflower hybrids and the oil content of the obtained products were investigated. An economic evaluation of the obtained results was given and recommendations for production were formed.
Reaction of sunflower hybrids to the use of herbicide Express Gold in the Steppe of Ukraine
Keywords: соняшник; гербіциди; sunflower; herbicides