Спосіб обробки нерухомих трибосполучень із сталевих і чавунних деталей - Аулін, В. В.; Лізунов, С. М.; Лисенко, С. В.; Кузик, О. В.; Тихий, А. А.; Голуб, Д. В.; Aulin, V.; Lizunov, S.; Lysenko, S.; Kuzyk, O.; Tykhyi, A.; Holub, D. (My University, 2010)
Спосіб обробки нерухомих трибосполучень із сталевих і чавунних деталей включає термічне легування. На сполучену поверхню сталевих і чавунних деталей наносять покриття з нікелю лазерною обробкою з густиною потужності 3∙108 Вт/м2. Потім на поверхневий шар із нікелю цим же методом і на тих самих режимах наносять кільцеві ділянки покриття з твердого сплаву ВК з інтервалом і шириною 3...5 мм. Способ обработки неподвижных трибосоединений из стальных и чугунных деталей включает термическое легирование. На соединенную поверхность стальных и чугунных деталей наносят покрытие из никеля лазерной обработкой с плотностью мощности 3∙108 Вт/м2. Затем на поверхностный слой из никеля этим же методом и на тех же режимах наносят кольцевые участки покрытия из твердого сплава ВК с интервалом и шириной 3 ... 5 мм. A method of treatment of fixed tribojoints from steel and cast iron components include thermal alloying. On joined surface of steel and cast iron parts coatings from nickel are applied by laser treatment with power density 3∙108 W/m2. Then, on the surface layer of nickel by the same method and under the same conditions circular areas of coating from hard alloy VK are applied with an interval and width of 3 ... 5 mm.
Keywords: термічне легування; термическое легирование; thermal alloying