Врожайність цукрових буряків залежно від сівби сівалками з різними висівними апаратами в Степу України - Ковальов, Дмитро Григорович; Kovalov, Dmytro (ЦНТУ, 2021)
В представленій кваліфікаційній роботі вивчено вплив мікродобрив та вибору сівалок для точного висіву при сівбі цукрових буряків. Метою роботи є вивчення впливу вибору гібридів та способів висіву насіння цукрових буряків на продуктивність коренеплодів. в умовах Степової зони України. Встановлено, що вибір кращого висівного апарату за принципом дії висівного елементу дає змогу збільшити врожайність цукрових буряків за рахунок більш точного розміщення насінин за площею живлення, а включення комплексних мікродобрив до оболонки дражованого насіння в процесі передпосівної підготовки, забезпечує підвищення польової схожості та продуктивності цукрових буряків в умовах Степу України. In the presented qualification work the influence of microfertilizers and the choice of seeders for precise sowing when sowing sugar beets is studied. The aim of the work is to study the influence of the choice of hybrids and methods of sowing sugar beet seeds on the productivity of root crops. in the conditions of the Steppe zone of Ukraine. It was found that the choice of the best sowing machine on the principle of sowing element allows to increase the yield of sugar beets due to more accurate placement of seeds in the area of nutrition, and the inclusion of complex microfertilizers in the shell of coated seeds in presowing preparation. conditions of the Steppe of Ukraine.
Yield of sugar beets depending on sowing by seeders with different sowing machines in the Steppe of Ukraine
Keywords: цукрові буряки; сівалки; врожайність; sugar beets; seeders; yield