Аналіз і оцінка ефективності діяльності організацій в контексті забезпечення сталого розвитку - Козловський, А. В.; Kozlovskyy, A. (ЦНТУ, 2024)
Стаття присвячена питанням аналізу та оцінки ефективності діяльності організацій, що виникає в умовах зростаючих вимог ринку та необхідності забезпечення сталого розвитку. Методологія дослідження базується на комплексному підході до обґрунтування системи показників, що характеризують економічну ефективність суб’єктів господарювання у взаємозв’язку з екологічною та соціальною відповідальністю бізнесу. Моделі та методики, описані в цій статті, є невід’ємною частиною сучасного управління, оскільки вони можуть служити ключовими факторами у досягненні конкурентних переваг і стійкого зростання підприємства тощо. The article deals with the issues of organizational performance analysis and evaluation that arise in the context of growing market demands and the need to ensure sustainable development. The research methodology relies on a comprehensive approach to substantiating a system of indicators characterizing the business entities’ economic efficiency in relation to environmental and social responsibility of business. This paper describes the models and techniques that are an integral part of modern management, as they can serve as key factors in achieving competitive advantage and sustainable growth etc.
Organizational Performance Analysis and Evaluation in the Context of Sustainable Development
Keywords: сталий розвиток; ефективність діяльності; економічна ефективність; корпоративна соціальна ефективність; sustainable development; activity efficiency; economic efficiency; corporate social efficiency