Побудова математичних моделей функцій належності параметрів стану лактуючих корів для системи діагностики фізіологічного стану тварин - Версаль, Ю. В.; Versal, J. (КНТУ, 2010)
В статті обґрунтовано доцільність побудови системи діагностики фізіологічного стану лактуючих корів на базі нечіткої логіки. Проведено побудову математичних моделей функцій належності, що формалізують представлення параметрів стану тварин у вигляді нечітких множин для їх подальшого використання при розробці системи діагностики фізіологічного стану тварин. In article the expedientment of lactating cows physiological state system building at the fuzzy logic base is grounded. The building of membership functions mathematical models, which formalize the presentation of animals’ state parameters in the form of fuzzy sets for their further using by the animal physiological state diagnostic system is made.
Building of lactating cows state parameters membership functions mathematical models for the system of animals physiological state diagnostic
Keywords: фізіологічний стан; діагностика; теорія нечітких множин; математична модель; функція належності