Особливості структурних трансформацій та зміни пріоритетів розвитку виробничої та соціальної інфраструктур в регіонах України - Костромін, Г. Т.; Савченко, В. М.; Kostromin, G.; Savchenko, V. (КНТУ, 2011)
В статті автор аналізує сучасний стан соціально-економічного розвитку регіонів, в тому числі сільських територій, рівень забезпечення їх об’єктами соціальної інфраструктури, динаміку їх розвитку, особливості структурних трансформацій в економіці регіонів. Центральне місце в дослідженні займає розкриття необхідності зміни пріоритетів розвитку виробничої і соціальної інфраструктури в регіоні, переустрою життя сільського населення, покращення його соціально-побутових і культурних умов. Вносяться обґрунтовані пропозиції щодо вирішення цих питань. In the article the author analyses the modern condition of social-economic development and also of agricultural territories their provision level by objects of social infrastructure, dynamic of the development, peculiarities of structural transformations in economics of regions. The central place in the research takes the opening of change necessity of development priorities of industrial and social infrastructure in the region life reorganization of rural population, improvement of their social, cultural, conditions of life. Grounded proposals is solving these matters are carried in.
Secularities of structural transformations and priority changes of industrial and social infrastructures in the regions of Ukraine
Keywords: регіон; регіональна політика; сільські території; соціальна інфраструктура; структурні трансформації; соціально-економічний розвиток села