Економічний аналіз та оцінка діяльності корпоративних підприємств в Україні - Чень, М.; Chen, М. (ЦНТУ, 2023)
Стаття присвячена дослідженню комплексного економічного аналізу фінансового стану та надання оцінки діяльності за основними показникам функціонування корпоративних підприємств в Україні. Визначено, що корпоративні юридичні особи відіграють важливу роль у національній економіці та мають значний вплив на розвиток і процвітання суспільства. Під час дослідження увагу було зосереджено на підприємства ПрАТ «МетЛайф», ТзОВ «Агротехніка», ТОВ «АТБ-Маркет», які є основним джерелом створення робочих місць, забезпечуючи можливість працевлаштування великої кількості людей, допомагаючи зменшити безробіття та підвищити рівень життя. Дослідження показують, що дані підприємства генерують великі обсяги капіталу та інвестують його в різні сектори економіки, залучаючи капітал до інших підприємств і сприяючи сталому економічному розвитку. Обгрунтовано, що компанії часто володіють величезними ресурсами та технологіями, які допомагають створювати інноваційні продукти та послуги, здатні змінити ринковий ландшафт. Завдяки економії на масштабі та ефективному управлінню підприємства можуть оптимізувати використання ресурсів, тим самим зменшуючи витрати та підвищуючи конкурентоспроможність. В результаті проведеного економічного аналізу фінансової діяльності досліджуваних корпоративних підприємств, підтверджено ефективність їх діяльності та здатність підтримувати та покращувати фінансові показники та можливості розширення бізнесу. The article is devoted to the study of a complex economic analysis of the financial state and providing an assessment of the activity according to the main indicators of the functioning of corporate enterprises in Ukraine. It was determined that corporate legal entities play an important role in the national economy and have a significant impact on the development and prosperity of society. During the study, attention was focused on the enterprises of PrJSC "MetLife", LLC "Agrotechnika", LLC "ATB-Market", which are the main source of job creation, providing the opportunity to employ a large number of people, helping to reduce unemployment and raise the standard of living. Studies show that these enterprises generate large amounts of capital and invest it in various sectors of the economy, attracting capital to other enterprises and contributing to sustainable economic development. It stands to reason that companies often possess vast resources and technologies that help create innovative products and services capable of changing the market landscape. Thanks to economies of scale and efficient management, enterprises can optimize the use of resources, thereby reducing costs and increasing competitiveness. As a result of the conducted economic analysis of the financial activities of the investigated corporate enterprises, the effectiveness of their activities and the ability to maintain and improve financial indicators and opportunities for business expansion were confirmed.
Economic Analysis and Evaluation of Corporate Enterprises in Ukraine
Keywords: корпоративна інтеграція; корпоративне управління; інтеграційні процеси; corporate integration; corporate management; integration processes