Деякі теоретичні аспекти роботи пневматичного висівного апарата - Мартиненко, С. А.; Остапчук, М. В. (КНТУ, 2007)
Робота присвячена покращенню енергетичних показників роботи пневматичного висівного апарату. В статті проведено розрахунки потрібних величин розрідження в вакуумній камері пневматичного висівного апарата на різних етапах роботи. Дані відповідні рекомендації. In the article realizatied calculations of necessary sizes of underpressure in the vacuum chamber of a pneumatic sowing apparatus at different stages of work are lead. Corresponding recommendations are given.
Keywords: умови присмоктування насінь; початок роботи висівного апарата; потрібне розрідження