Підсилення сталевих конструкцій зерносховища - Пашинський, В. А.; Пашинський, В. В. (Полтавський ЦНИИ, 2011)
В одному з населених пунктів Полтавщини господарським способом будується зерносховище розмірами в плані 72×11,2 м та висотою 6,7 м. На підставі натурних обстежень та перевірочних розрахунків виявлена недостатня несуча здатність металевих колон каркасу та підкроквяних балок. З метою підсилення рекомендовано перетворити існуючі колони у двохгілкові наскрізні колони на планках, а підкроквяні балки – у шпренгельні ферми; улаштувати систему в’язей покриття, а також поздовжній і торцевий фахверк, розрахований на дію вітру та горизонтального тиску зерна. Конструкції та вузли підсилення розробленні з урахуванням вимог до їх несучої здатності та технологічності зведення.
Keywords: сталеві каркаси; несуча здатність; підсилення