Збудник резонансних вібрацій спрямованої дії з маятниками - Філімоніхін, Г. Б.; Яцун, В. В.; Філімоніхіна І. І.; Олійніченко, Л. С.; Мелешко, Є. В.; Гуцул В. І.; Мацуй, А. М.; Якименко С. М. (ЦНТУ, 2023)
Збудник резонансних вібрацій спрямованої дії з маятниками, що містить основу, вал, маятник, причому вал встановлений в основу з можливістю обертання, маятник вільно насаджений на вал так, що при обертанні маятника навколо вала виникають сили в'язкого опору, який відрізняється тим, що містить аналогічний вал, маятник, шків та пасову передачу з двостороннім пасом, що дозволяє валам обертатися з рівними кутовими швидкостями у протилежних напрямках.
Keywords: маятник; вібрації; pendulum; vibrations