Механізація вирощування ячменю з обґрунтуванням параметрів інерційного аспіратора - Лазоренко, Валерій Вікторович; Lazorenko, Valerii (ЦНТУ, 2024)
Дипломна робота спрямована на підвищення ефективності виробництва зерна ячменю ярого, для чого було проаналізовано технологічні особливості вирощування культури, а також його післязбирального очищення. Виконано розробку технологічної карти вирощування заданої культури для умов північного Степу України, реалізація якої дозволить забезпечити, за умов дотримання необхідних агротехнічних вимог, планову врожайність зернової частини 3,5 т/га. Обґрунтована функціональна схема оригінального інерційного аспіратора.Запропонованийсепаратор дозволяє зменшити металоємність,енергоємність та габарити при забезпеченні продуктивності на рівні аналогів зарахунок суміщення технологічних операцій. Для запропонованої схеми інерційногоаспіратора проведеніінженерні розрахунки параметрів і режимів роботи основних йогофункціональних частин. The thesis is aimed at increasing the efficiency of spring barley grain production, for which the technological features of growing the crop, as well as its post-harvest cleaning, were analyzed.The development of a technological plan for the cultivation of a given crop for the conditions of the northern Steppe of Ukraine was carried out, the implementation of which will ensure, subject to compliance with the necessary agrotechnical requirements, the planned yield of the grain part of 3,5 t/ha. A well-founded functional scheme of the original inertial aspirator. The proposed separator allows to reduce metal consumption, energy consumption and dimensions while ensuring productivity at the level of analogues due to the combination of technological operations. For the proposed scheme of the inertial aspirator, engineering calculations of the parameters and modes of operation of its main functional parts were carried out.
Mechanisation of barley cultivation with substantiation of parameters of inertial aspirator
Keywords: ячмінь; післязбиральне очищення; інерційний аспіратор; barley; post-harvestcleaning; inertial aspirator