Синтез системи автоматичного керування електроприводом на базі синхронного двигуна з постійними магнітами - Савеленко, І. В.; Savelenko, Іvan (КНТУ, 2015)
Проведено аналіз математичних моделей електроприводів с синхронними двигунами на постійних магнітах для синтезу системи автоматичного керування. Виконано порівняння способів формалізації вимог при протіканні перехідних процесів в системах автоматичного керування. Сформульована задача аналітичного конструювання оптимального регулятора для системи автоматичного керування. Розглянуто математичні моделі динаміки руху сихронногодвигуна на постійних магнітах в просторових координатах d-q. The analysis of mathematical models of electric synchronous motors with permanent magnets for the synthesis of system of automatic control. Comparison of methods formalize requirements for the transition process in automatic control. Deduced the problem of analytical construction of optimal controller for automatic control system. Considered of the mathematical model of dynamics of movement synchronous permanent magnet motor in spatial of the rotating coordinates d-q. Algorithms of optimal control synthesis of ACS of electric synchronous motors with permanent magnets in the form of relay control laws developed for ACS provide stability and optimum accuracy aperiodic transients.
Synthesis of automatic control system of electric synchronous motor with permanent magnets
Keywords: системи автоматичного керування; електропривод; синхронний двигун на постійних магнітах; automatic control systems; electric drive; synchronous permanent magnet motor