Еколого-економічні аспекти реабілітації територій видобутку бурого вугілля у Кіровоградській області - Сухіна, О. М. (КНТУ, 2005)
У статті розглядаються екологічні проблеми видобутку бурого вугілля у Кіровоградській області, проблеми реабілітації територій видобутку вугілля та шляхи їх розв’язання, зокрема визначення пріоритетних природоохоронно-реабілітаційних заходів та визначення частки витрат на ліквідацію шахти та реабілітацію її території у вартості продукції. In this artical was considaration the ecological problems of brown coal in the Kirovograd area, problems of rehabilitation of territories getting of brown coal and diraction of their decision, in particulary to develope of priority measures and decision making of cost of a particle of expenses on liquidation of mine and rehabilitation of territory in cost of production was determined.
Keywords: буре вугілля; навколишнє природне середовище; екологічна реабілітація територій; методологія “аналізу вигод-витрат” (АВВ); екологічні збитки; економічна ефективність