Дослідження міцності монолітного безбалкового перекриття за руйнівними зусиллями - Здебська, Тетяна Миколаївна; Zdebska, Tetiana (ЦНТУ, 2024)
В даний час монолітний залізобетон набув широкого поширення в Україні, оскільки його використання дозволяє реалізовувати сміливі та нестандартні інженерні рішення. Особливо актуальним є застосування безбалкових перекриттів, які дають змогу зменшити витрати матеріалів та забезпечують більшу свободу в архітектурному плануванні. Проте такі конструкції вимагають детального аналізу їхньої міцності та стійкості до руйнівних зусиль. У магістерській роботі розглядається міцність монолітних безбалкових перекриттів, що працюють за рахунок попередньо напруженої арматури. Виконано аналіз напружено-деформованого стану плит, проведено моделювання розподілу напружень, розглянуто особливості роботи перекриттів за різних умов експлуатації. Досліджено вплив попереднього напруження арматури на загальну міцність конструкції та розглянуто перспективи удосконалення методів розрахунку таких перекриттів. The widespread use of monolithic reinforced concrete in Ukraine allows for the implementation of bold and unconventional engineering solutions. Beamless floors are particularly relevant, as they reduce material consumption and provide greater architectural flexibility. However, such structures require a detailed analysis of their strength and resistance to destructive forces. This master's thesis examines the strength of monolithic beamless floors reinforced with prestressed reinforcement. An analysis of the stress-strain state of the slabs is conducted, stress distribution modeling is performed, and the behavior of the floors under various operating conditions is considered. The study explores the impact of prestressing reinforcement on the overall strength of the structure and discusses prospects for improving calculation methods for such floors.
Investigation of the strength of monolithic beamless floor under destructive forces
Keywords: міцність; залізобетон; перекриття; strength; reinforced concrete; floor